Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 142, август 2010

цена: 3.60лв. (печатно издание - 3.60лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Новите елити в компаниите

Вярно е, от кризата ни побеляха косите, но все пак имахме и голяма полза от нея. За 15-18 месеца научихме толкова за пазара, конкурентите, партньорите, процесите, колкото за години преди това. Добре разбрахме кой какво прави в екипа и колко си тежи на мястото. Част от хората, които преди ни се струваха големи професионалисти, така и не разбраха какво се случва в кризата и продължиха да си работят както преди нея.


Слава богу, че имаше и други, които се хвърлиха с жар и ентусиазъм в битката за оцеляване и пазарни успехи (за тях е темата на броя). Истина е, че повечето не бяха по върховете на компаниите. Но те дадоха всичко от себе си, за да станат продуктите ни по-добри, захванаха се с нови дейности (просто нямаше кой друг да ги свърши), спечелиха пари. Това са хората, на които в момента най-много разчитаме.


Сега, когато предстои да влезем в следващия икономически цикъл на постепенно движение нагоре, трябва да си дадем ясна сметка с кого искаме да го преминем. И ако още не сме го направили - да разместим йерархията в компаниите, да определим кои са новите ключови хора. Да им дадем власт. Те вече показаха не само че я заслужават, но че ще управляват професионално, почтено и вдъхновено.


След кризата ни чакат нови предизвикателства (не се знае дали ще са по-лесни). Ще сме по-успешни, ако до нас са хората, с които минахме най-тежките дни. Можем и трябва да им се доверим.

Желаем ви приятно четене!

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация