Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 144, октомври 2010

цена: 3.60лв. (печатно издание - 3.60лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Нека бъдем щастливи


Има различни начини да измерим успеха - чрез продажбите, ръста, печалбата, престижа на марката. Но най-важният е чрез хората. Точно чрез техния професионализъм, вдъхновение и отдаденост на компанията постигаме ръстовете, продажбите, печалбите и силната марка. Няма как без тях да се придвижваме напред.


В този брой припомняме думите на Уилям Дюран, основоположник на „Дженерал Мотърс". Той прекрасно знае как се постига успех: „Вземете сградите, машините и съоръженията. Оставете ми хората и аз отново ще изградя цялата си империя".


За съжаление, в много компании това не се разбира - хората са само колелца от машината. Макар че повечето имат супердипломи и престижни CV-та, успехи не се виждат никъде. Едни напускат, идват други, пак напускат... Те не са виновни, макар шефовете им да казват точно обратното. Няма кой да им предаде основните ценности на фирмата, да ги научи как точно се случват нещата в тази компания.

Клейтън Кристенсен в платинената статия на Harvard Business Review, която публикуваме, свързва щастието на мениджъра с броя на хората, на които е помогнал да станат по-добри.


Сигурен съм, има такава връзка. Професията на мениджъра затова е толкова велика, защото освен всичко друго ни дава възможност да помагаме на хората да стават по-добри като професионалисти и като личности.


С всички, на които успяхме да предадем нашите ценности и ги научихме на основните неща в бизнеса, станахме по-уверени и по-силни.


Вие щастливи мениджъри ли сте?


Максим Майер,

редакционен директор


Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация