Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 146, декември 2010

цена: 3.60лв. (печатно издание - 3.60лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Желая ви по-скучна година


Един от авторите в този брой припомня китайското проклятие „Да живееш в интересни времена!". За добро или за лошо, точно това ни се случи в последните 12 месеца. Живяхме разпънати между оцеляването и големите възможности, между идеите за възход и сриващите се пазари.


Всеки взе своето от бизнеса в зависимост от това колко беше подготвен, нетрадиционен, силен, устойчив, смел. Успяха тези, които имаха визия, и в месеците, които не си приличаха един с един, знаеха къде искат да стигнат.


Интересните времена, както никои други, отсяха играчите на пазара. В тях се видя кой как си води бизнеса, на какво разчита, за да прави пари, колко може. Останаха по-стабилните фирми с добрите практики, по-големите професионалисти.


Годината наистина беше много трудна, но едва ли някой от нас ще иска да я забрави. Въпреки обратите, въпреки всичките рискове, които преживяхме. Или може би точно заради тях. Много по-силни и по-мъдри сме сега, когато икономиката навлезе в цикъл на растеж.


Това, което научихме през 2010, ще ни води и в следващите години. Ние не сме същите, пазарът и клиентите не са същите. Въпреки че бизнесът през 2011 г. едва ли ще е много по-лек, убеден съм, че ще е по-успешен. И дано годината е малко по-скучна, по-спокойна и предвидима.


Скъпи читатели на „Мениджър", това е последният брой за 2010 г., пожелавам на вас и вашите семейства много здраве и лично щастие и весело прекарване на празниците!


Максим Майер,
редакционен директор


Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация