Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 151, май 2011

цена: 3.60лв. (печатно издание - 3.60лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Денят на нашето търпение

 

Едно от най-ценните неща, които научихме в кризата, е да бъдем по-търпеливи. Към пазара, който все още е твърде нелогичен и труден за прогноза. Към партньори, които не плащат и се крият. Към конкуренти, които често се държат панически. Към клиенти, които гледат само цената. Към нови служители, на които разчитаме да промeнят нещата.


Но всичкото търпение, на което се научихме в последните две години, ще ни е необходимо в следващия бизнес период. Сега всички сме в състояние, което наричам възторг преди успеха - въодушевени от по-добрите икономически новини, обмисляме инвестиции, иновации, нови продукти. Дойде отново времето на големите планове и мащабните проекти.


И докато обмисляме бъдещите си действия, вероятно непрекъснато си спомняме как постигахме резултати преди кризата. Как с едно щракване на пръсти изкарвахме пари от въздуха и колко лесно сключвахме изгодни сделки. Не казвам, че това време никога няма да се върне. Сигурно пак ще има много силни периоди за бизнеса, но те едва ли ще са в следващите месеци. Сега е много опасно да избързваме и да сме нетърпеливи. Резултатите и успехите ще идват бавно и след много усилия. Такава е логиката на новите икономически времена.


Ще ни е много по-трудно, но от цялата тази ситуация трябва да извлечем своите ползи. Когато човек пътува по-бавно, той много по-добре вижда какво се случва наоколо. Освен това е значително по-сигурно, че ще стигне там, закъдето е тръгнал. Бързите успехи често са нетрайни. Сега е времето да поставим основите на утрешните устойчиви резултати в нашия бизнес.


Търпеливият човек е мъдър човек.

 

Желая ви приятно четене!

 

Максим Майер,

редакционен директор  

 

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация