Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 260, юни 2020

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Бъдещето на заетостта свързва темите в този брой. Думата имат представители на институции, наука, бизнес, посветени на компанията си хора, номади със свободноизбираема дейност.

 

Според харвардските професори Дани Родрик и родената в България Стефани Станчева на правителствата и повече на компаниите се пада отговорността да създадат т.нар. „добри работни места“, осигуряващи справедлив жизнен стандарт, не оцеляване. Необходимостта от преквалификацията на хора, способни да обслужат една свръхавтоматизирана икономика с нови дигитални и социални умения, не е резултат от вируса. Сега обаче се налага да мислим за чист растеж, ефективност и човешко благоденствие много по-бързо.

 

Насреща е 30-годишният гиг работник, който отдавна се развива в различни посоки и поема лична отговорност да увеличи и извая уменията си, за да управлява сам развитието си утре. За мениджърската заетост новият свят не е по-различен. Не можем просто да управляваме нови хора и нови процеси, ако не сглобим робота, който децата ни са направили със затворени очи в свободното си време. Самодоволството от наученото и постигнатото никому не е помогнало.

 

Приятна работа.

 

Елица Николова

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация