Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 261, юли 2020

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Спорните детайли по сделката за бюджета на ЕС за следващите 7 години и планът за възстановяване са в „Чудотворната баница“ на Ювал Ноа Харари.

 

Традиционното виждане за света като баница с предварително фиксирана големина предполага, че имаме само два вида ресурси – суровини и енергия. А всъщност има още един – знание. И колкото повече го използваме, толкова повече нови източници на енергия, видове суровини, машини и производствени методи ще имаме.

 

Със затварянето на този брой битката за бюджета на ЕС продължи към Европарламента, където споразумението предстои да бъде оценено на фона на критики от институции като Лигата на европейските изследователски университети (LERU). За тях единственият исторически елемент са безпрецедентно орязаните бюджети за изследователска дейност, иновации и здравеопазване. Намалени са и средствата във Фонда за справедлив преход (към зелена и дигитална икономика), компромис бе направен с принципа „пари срещу законност“. В същото време у нас имаше опит резултатът от 90-часовите преговори да бъде комуникиран като успех с фокус средствата от 29 млрд. евро, които „получаваме“. Важно е да използваме думите правилно, за да не отваряме бездна между бюджет и смисъл.

 

За разлика от други религии, които ни обещават баница на небето, религията Растеж ни обещава прогрес тук, казва още Харари. Следваме я, защото проучва, открива и изобретява повече с гаранцията да не пренебрегва справедливостта, принципите за равенство, уязвимите групи, екологичните заплахи.

 

Ако шикалкави с второто, унищожава посоката на първото.

 

Приятна работа.

 

Елица Николова

 

 

Време е за ваканция с Мениджър

Направете своя годишен абонамент през август и можете да спечелите куфар Аmerican Тourister.

В томболата ще бъдат включени всички абонаменти, направени през периода 01.08.2020 г. – 31.08.2020 г. Печелившият ще бъде определен чрез томбола в редакцията на списание Мениджър, в присъствието на юрист на МИТ Прес ООД. Томболата ще се проведе на 2.09.2020 г., а имената на печелившия оповестени чрез съобщение на www.manager.bg.

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация