Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 262, август 2020

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

Първото ми голямо състезание беше в началото на 90-те. 12-годишни момичета стъпихме с фалшивите си маратонки (тогава бяха FLLA) в Гьотеборг, в чиито предградия всички спортни зали и площадки се превръщаха в терен за турнир по хандбал с клубни отбори от цял свят. Още нямам отговор за успеха ни в този пир на свистящи пасове, финтове, отскоци и лъскави спортни брандове в първите лета. Минавахме през чакъл, пясък и асфалт със спортната злоба на нашите FLLA, класирайки се на финали и тръгвайки си с медали и доволно разхлабени ставни връзки.


После стана трудно. Тук бяхме непобедимият клубен отбор. Навън всички, които преди надигравахме, ни помитаха с тактика, техника и сила от бъдещето. Три години по-късно вече оригиналните ни маратонки не помагаха и срещу играещите за удоволствие Фарьорски острови.


За някои от нас този старт беше шанс да преминат, да учат и да се състезават в по-конкурентна среда навън. Много предпочетоха малкия уют на победите у дома. Трети пробиха други граници с ранно чувство за самостоятелност. Мъдростта от тези години остана неизказана. С кого искаме да се мерим? Как тромавият мюнхенски десен гард беше надъхан да стане по-бърз от нашето ляво крило? Защо всеки ден тренираме нещо, което вече можем? 


Била съм в много екипи, които имат задача за трансформация. Често съм си тръгвала заради обща енергия за промяна, клоняща към нулата. Проблемът не е бил в професионализма им. А във факта, че успехът в неговите много категории може да вирее и в статуквото. Можеше. Вирусът е съперникът, който ни показа, че сме способни да избягаме 3 години разстояние за 3 месеца. Стига да имаме хората, които искат да побеждават по нов начин. Нашият отбор посвещава следващите 120 страници на вашия.

 

Приятна работа.

 

Елица Николова

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация