Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 264, октомври 2020

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

Хареса ми подходът на колегата Джеф Хадън, редактор в Inc. Чрез голямата си мрежа от контакти той пита хора от различни сектори как мениджмънтът общува с тях във време на пандемия, цитирайки фрагменти от тази неофициална обратна връзка.

 

Повечето лидерски послания засягат новия култ към безопасността. Има и такива: „Бизнесът вече не е същият“; „Ще направим всичко, за да избегнем съкращенията“.

 

Ако сте получатели, крепи ли ви посланието, че бизнесът вече не е същият? (Кога бизнесът трябваше да е като вчера?) Какво се губи в заявката, че няма да има съкращения?

 

Липсва „малкият глас“ в лидерската комуникация, казва Джеф. Малкият глас е действието – обяснява не какво се случва, а как се справяме. „Спираме този проект, но Х брой хора работят по Х нови инициативи, които са важни сега, защото…“

 

Малкият глас е да дадеш старт на нов план за действие във фланелка на играещ треньор. Да обходиш с хората си терените и с правилни пасове и финтове да им покажеш накъде отиват. В случай на победа „големият глас“ на същия лидер ще придаде значение и перспектива на успеха. Ще каже за пореден път правилните неща.

 

Във време на криза обаче хубавите лидерски думи нищо не означават. Дори думите за стабилност. Няма ценен човек до вас, който иска да остане ценна вкаменелост, знаейки, че светът спринтира около него. Гласът и гладът за промяна означават нещо. И издръжливостта да водиш тази промяна в сурови условия.

 

Героите в този брой на „Мениджър“ много добре знаят това.

 

Приятна работа

Елица Николова

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация