Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 268, февруари 2021

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

Съдбата на имитаторите е да са граждани на страната Папагалия. И да губят постоянно посоката, следвайки само готови модели. В „Имитация и демокрация“ Иван Кръстев и Стивън Холмс напомнят за цветарката Елайза от пиесата „Пигмалион“ на Джордж Бърнард Шоу. Тя е обучена от професор по фонетика да говори на един език с най-изисканите в най-изисканата компания. Разликата е, че при Елайза, наричана от професора „мое творение“, това води до битка за самостоятелност (а не до превръщането ѝ в чатбот например).


И най-доброто подражание на превъзходен образец слага крайна точка в еволюцията и прогреса. Затова излизаме от Папагалия със следващите страници, на които търсим разликата между полезното заемане на технологични и тактически средства и сляпата имитация на възгледи, морал, стремежи. 


Стартираме с 16-годишния Боян, работещ по дигитална здравна платформа с отворен код, четирима български учени в Цюрих, които създават успешни стартъпи в академична среда, и двама съдружници в аутсорсинг фирма за електроника, които растат с бг бранд в музикалната индустрия. 


Вижте амбициозните цели, които можем да си поставим като общност, в „Няколко „скандални“ идеи за България“, пътя на съвършения бостънски хардуер и tна българските IT компании в робоиндустрията, както и естонските жени начело на държавата, в която дори популистите се занимават главно с икономика. 


И разбира се, „Предай нататък“ – основателят на Месопреработвателна компания „Тандем-В“ Кирил Вътев предава на децата си бизнеса, куп предприемачески уроци, но и смелост и самочувствие, с които да вървят своя път. Защото абсолютно всичко може да бъде по-добро от вчера.  

 

Приятна работа.

 

Елица Николова

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация