Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 269, март 2021

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Любимата ми приказка е на Джани Родари за плажа в Остия, на който със сигурност сте били, когато всички пътувахме и всички пътища водеха към Рим.

 

На този плаж дошъл един господин, който не си намерил място сред хилядите чадъри. Пипнал нещо по дръжката на своя и се издигнал три метра над брега. Разпънал си и шезлонг, отворил книга и заплавал във въздуха под сянката на чадъра си.

 

Не го забелязвали в началото – всички се мъчели да видят късче море между главите на онези пред тях. Суматоха настанала чак когато книгата му паднала и смутила една госпожа. Тя се размърдала, за да вдигне скандал, не видяла деца с топки наоколо и погледнала нагоре. Когато господинът я помолил да му подхвърли книгата, тя припаднала.

 

Притекли се всичките италиански роднини да я спасяват, а тя със сетни сили им посочила хвърчащия летовник. „Слизайте, забранено е“, викнали разярените роднини. „Нищо подобно, на плажа няма място и аз се настаних тук. И аз плащам данъци“, отговорил той. Един след друг всички римляни си направили труда да погледнат нагоре и да го посочат с пръст. Едно момче обаче му подхвърлило книгата и тълпата го оставила на мира.

 

Не се знае какво е станало с припадналата госпожа. Знае се, че само децата продължили да гледат нагоре, молейки господина да ги научи да стоят във въздуха. Той обаче продължавал да си чете, а когато наближил залезът, отлетял с едно леко подухване на вятъра.

 

Ако на този свят още няма летящо над брега дете, проблемът е не само в системата, която привлича внимание върху припадъка си при всеки порив за иновация. И бизнесът трябва да сподели формулите си за издигане със „следващите на плажа“. Иначе всички ненаправени досега неща ще си останат такива.  

 

Приятна работа.

 

Елица Николова

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация