Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър. Жената е

брой 4, декември 2020

цена: 9.60лв. (печатно издание - 14.90лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 8 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

„Трябва да се заявиш мъжки. Говори твърдо, пиши обрано, гледай мрачно…” Това бях посъветвана, когато преди година поех поста главен редактор на списание „Мениджър”. От жени.


Помня, че махнах с ръка на тези общи формулировки, но и колко се уплаших от факта как една друга се съветваме да покажем, че не принадлежим на „обикновения женски свят”; че позицията ни се гради от строго определени елементи, които, предполага се, тепърва трябва да влеем в поведението си.


Оксиморонът е, че „мъжкото заявяване” има своите граници. Хайдушкото напрежение, с което жените могат да подхождат към живота и работата си, има обратен знак. Когато гориш в живота и работата си, трябва да гориш тихо, кротко.


От тези първи съвети минаха повече от хиляда страници, създадени с хора, от които продължавам да уча всеки ден. Не смея да определя техните качества – другият навик на лидерския език да изчерпва човешката значимост с категории като „талант”, „дисциплина”, „лоялност” (и, разбира се, „мъжество”).

Това обаче със сигурност са хората, с които искате да бъдете, когато курсорът на света завибрира върху бутон пауза. Продължават не благодарение на „мъжката ръка” или „женската емпатия”, а защото такива могат да бъдат някои хора, всеки ден: тук, отбор.


Във време, в което е още по-важно да се заявим като общност, те отново посветиха допълнителни дни и часове на изданието на „Мениджър” за жените лидери.


Защото все още имаме да чистим стереотипи. Защото все още задаваме въпроси за „мъжки” и „женски” качества. Описваме се със сковаността на зрелостник, назубрил най-важните черти на главния герой. А трябва да си кажем, че можем да бъдем каквито решим.

Елица НиколоваКоментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация