Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 28, октомври 2011

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

Познаваме ли се?

 

Вече не само в реалния живот, но и във виртуалния има типажи. Познавате ли реално себе си във Facebook – социалната мрежа, в която няма как да нямате профил? Български учени проведоха първото по рода си проучване, което предоставиха ексклузивно на „Обекти“, и изброиха 6 типа българи във Facebook – с всичките им тънкости и особености. Към кой спадате? Ще се познаете ли или ще се изненадате? А може би ще научите нещо повече за себе си? Прочетете в новия брой на „Обекти“.


Пак към себепознаването са обърнали поглед психологът Маргарита Бакрачева от БАН и нейни колеги, първите в страната ни, които лекуват с фототерапия. Какво може да се постигне с нея и как точно се случва, ще разберете от „Покажи ми снимките си, да ти кажа кой си.“


Кои сме ние, ни помагат да разберем и историята, и бъдещето. В „Долмените на Сакар“ български екип от учени разкрива някои от тайните на тези хилядолетни мегалити, а най-известният в света „ловец на екзопланети“ Джеф Марси ни приближава до далечните светове на Вселената и евентуалните наши братя по разум там – прочетете първото интервю на американския професор по астрономия за българска медия „В Млечния път има над 10 млрд. планети като Земята“.


Погледнали към небето, няма как да не се сетим и за онези българчета, които постоянно печелят международни състезания по астрономия. Кои са те и как достигат до върховете, разказват увлекателно техният ръководител Никола Каравасилев и двама от най-известните медалисти – Момчил Молнар и Дилян Христов, под заглавие „Защо сме толкова добри в олимпиадите по астрономия“.


Колко много неща не знаем за един човек, когото загубихме наскоро, и когото смятаме, че познаваме прекрасно, ще разберете от „Стив Джобс: неизвестното за една легенда“. Много тайни за себе си и книгите, които пише и превежда, разкрива Любомир Николов, автор на научна фантастика, превел „Властелинът на пръстените“, в интервюто „Световете се раждат съвършено случайно“.

Как е възможно парализиран човек да стане и направи най-важните 7 крачки в живота си, може да прочетете в „Когато мечтите прохождат“.


В „Хитпарадът на китовете“ ви разказваме защо пеят тези морски бозайници и има ли това връзка с масовите им самоубийства, в „Те идват от дълбините“ ще научите за по-малко известните братя на НЛО – НПО (неидентифицирани подводни обекти). И още няколко заглавия от новия брой: „Когато телевизорът е този, който ви гледа“, „Най-странните съвпадения в историята“, „Лудата страна на науката“.


Очаква ви и великолепният разказ на американския писател Майк Резник „Завръщане у дома“, който по изумителен начин разплита въпроса „Познаваме ли се?“.

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация