Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 30, декември 2011

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

ОБЕКТИ БР. 12/2011/1/2012  (30/31)

 

Отвъд границите

 

Когато маймуна се опита да рисува, все още сме спокойни. Но когато това прави морски лъв или дори козел, човек направо може да получи комплекс.

Да, те са космати, рогати, грухтящи, пълзящи. Минават всякакви граници и създават удивителни картини! Едни с хобот, други с лапа, трети с уста. Запознайте се с четириногите Вангоговци и техните шедьоври, показвани в много галерии по света, в „Необикновените художници“ в новия брой на „Обекти“.

В този брой, който е двоен – за декември и януари, отвъд границите – този път на тъчскрийна,ни отвеждат и технологиите. Учени се опитват да „счупят“ рамката на телефона и таблета и да пренесат сензорния екран навсякъде около нас. Дори по дрехите!

Ще прекрачите и границите на Земята. Там, в Космоса, се случват чудни неща и някои от тях – според някои от нас, застрашават фатално нашата планета и живота на нея. Ще ни изненада ли и с какво датата, за която е насрочен поредният апокалипсис? Може да научите от „21.12.2012: Познай кой ще дойде на вечеря“.

И обратно на Земята – какво да правим в кризата с парите?  Ами да захвърлим традиционния начин на плащане в кошчето! Как? Прочетете в „Другите пари“.

Ще се запознаете с непознатите прадеди на човека – мистериозния „трети вид“, живял по времето на неандерталеца. Ще разберете как „Големият брат 2.0“ започва да ни дебне от екрана на компютъра и телевизора. Ще научите как и защо разпръскваме интелигентен прах в Космоса.

Срещаме ви и с един безвреден заместител на захарта, който не съдържа калории и не предизвиква кариес. Развенчаваме някои митове за алкохола, които са толкова очевидни, че не ни хрумва да се усъмним в тях.

Предлагаме ви виртуален поглед към ски пистата и особен поглед към отвъдното в мрежата – „Смърт и безсмъртие онлайн“.

И още няколко заглавия: „Щастието е в гените“, „Ловецът на шарлатани“, „На ресторант в стара София“, „Космическият академик на България“.

Отвъд познатите граници блогърът Боян Юруков ще ви запознае с един малко известен у нас способ за осигуряване на прозрачност. Още по-далеч ще ви пренесе разказът „Тотално парти“ на Валентина Димова.

Виждате ли вече хоризонта на двойния брой?

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация