Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 32, февруари 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

От дълбините


Някъде там, в дълбините на човешкото тяло, се крият гените. Те определят кои сме, какви сме, колко ще живеем, от какво ще се разболеем.

 

Доскоро бяха свещена крава - дадени веднъж завинаги и непроменяеми. Но науката най-после призна: ние можем да влияем върху тяхното действие. И един от най-простите начини за това е... храната.
Кои храни как въздействат на гените и какви болести могат да предотвратят? Къде в България човек може да изследва своя генотип? Ще разберете от „Ти си това, което ядеш" в новия брой на „Обекти".

 

От дълбините на Черно море ни очаква друга приятна изненада. Български учени разработиха метод, по който ще произвеждат ток от сероводорода, който е в огромни количества в нашето море. Как става

това? Ще забравим ли петрола и природния газ? Прочетете в „Ток от Черно море".

 

История от 15 000 години ни разказват дълбините на други, по-далечни води. Може буквално да потънете в „Очите на океана".

 

Не по-малко интересно е как се откриват нови животински видове в тъмните дебри под земята - разказът на спелеолога, алпиниста и зоолога Боян Петров „В девствените пещери" ще ви отведе в един друг свят!

 

От дълбините на Космоса пък ви поздравяват древни и могъщи светила, които пазят тайни от самото му зараждане. Те могат да ни разкрият много - убедете се от „Загадката на квазарите". И макар че е много далеч от тях, космическият асансьор напредва - вижте докъде е стигнал в новия брой.

 

Сигурно поне веднъж сте си мечтали за автомобил, на който да не се налага да търсите място и да намествате в градския център. Е, предлагаме ви среща с него в „Колата, която паркира сама". „Моят приятел смартфонът", „Танцът на планетите", „Когато копирането се превръща в тайнство" са още три от заглавията.

 

Дълбините на Антарктида крият - или пък не - тайната на едно мистериозно оцеляване - там ли е Вторият Трети Райх? Потопете се в удивителните истории и въпросителните около тях! Надълбоко!

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация