Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 33, март 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Очаквайте на пазара от 21.03.2012 год.

 

Млади. Вечно млади


Първият човек, който ще доживее до 1000 години, е вече сред нас и дори може да е на възраст над 50 години.

Това твърди д-р Обри де Грей, ученият, който ръководи изследванията за постигане на вечна младост.

Докъде е стигнала медицината в осигуряването на стотици години живот в цветущо здраве? Какво още й остава?

И какво би правил човек, ако живее по-дълго? Обри де Грей даде специално интервю за „Обекти” – „Остаряваме бавно. Все по-бавно“. Сигурни сме, че ще въодушеви и вас!

 

Но колкото и да живеем, все ще минем през някоя криза. Дори на 25! Изненадващо, нали? На тази възраст всичко е прекрасно. И… всичко може да се обърка. Ще разберете малко повече за себе си и околните от текста на Елена Панова в новия брой „На 25 си. Но защо си в криза?“

 

Има едни хора, които изглежда никога не са в криза. Познавате ли хакер? Знаете ли какво мисли, какво чете, какво цели? Съвременните хакери са организирани и цинични спрямо обществото и условията, в които живеем, смята Александър Бойчев. Ще ги опознаете по-добре, след като прочетете „Момчетата, които искат да управляват света“.

 

Този същия свят, който натъпка живота ни с технологии. Май вече прекалено. Непоносимата лекота на технологичното битие ни кара да сънуваме живота си, вместо да го живеем, твърди Елена Кодинова в „Преяждаме ли с прогрес?“

 

И „Титаник“ на времето е бил символ на прогреса. 100 години след трагичната му гибел Начо Стригулев ни напомня за  „Титаник” и урока, който забравихме“. А той е за последиците от човешката алчност, самонадеяност, безотговорност и преди всичко глупост.

 

Към тъкмо обратното – човешката мъдрост, ни връща човекът, написал четиритомник за обучение по шахмат. „Тънкостта в шаха е да успееш да излезеш от себе си“, смята инж. Бенко Русев. И в живота е така. В тази игра няма неравноправие, затова децата я харесват, казва Русев в интервю за „Обекти“ пред Гергана Лазарова.

 

Калина Маркова ще ви отведе в един друг свят – на многомъжеството. Обратният харем съществува от древни времена. Защо? И как живеят в него? Ще научите от „Тримата братя и тяхната съпруга“.

По-високо ще ви изкачи Александър Александров, който в „Туристи в Космоса“ разказва какво ще получите срещу 200 000 долара, ако си купите билет за полет с първия частен космически превозвач.

Владимир Тодоров ще ви срещне с роботите деца, ще ви каже за какво точно да внимавате, когато си купувате прахосмукачка (не е толкова елементарно, колкото си го представяме) и ще ви разкрие добрите и лошите страни на играта Mass Effect 3.

 

В „Обсерватория отпреди Христа“ Оля Стоянова ще ви заведе на едно много специално място недалеч от София. А Невена Любенова ще ви смае с два феномена: дъга през нощта и риби, които валят от небето.

 

За десерт - разказите на Деян Енев и Стефан Станчев. С малко по-различен поглед към младостта. Вечната младост.

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация