Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 34, април 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Техномеджикленд


Били ли сте в Техническия музей в Мюнхен (сега Германският музей)? Там не вървите след екскурзовода и не пазите тишина. Стрелвате се където ви е интересно, натискате копчета, дърпате ръчки – и виждате как става на практика онова, което сте учили в училище на теория.


За създаването на такъв жив музей у нас работи Огнян Траянов, президент на технологичната фирма TechnoLogica. В него децата ще запомнят и разбират много по-лесно, а и възрастните ще се забавляват, научавайки нагледно нещо ново. Специално за „Обекти“ визионерът Траянов разказва за бъдещия Техномеджикленд, за това, че вече има сподвижници, но всеки, който може да помогне, е добре дошъл. Кани всички хора с идеи и желание на първа среща. „Обекти” горещо подкрепя идеята – присъединете се и вие, след като се запознаете с нея в новия брой!


Сигурно и таблетът има място в едно такова средище за наука и техника. Но засега той завладява все повече лично пространство по света. Таблетът е бъдещият ви компютър, много е вероятно до 12 месеца дори скептиците да го предпочетат пред персоналния компютър на бюрото, твърдят в новия брой Невена Любенова, Владимир Тодоров и Начо Стригулев и убедително обясняват защо преживяването с таблета е по-различно от всичко познато досега.


От страната на техниката идват още заглавия. В нова рубрика Николай Тодоров разказва за най-модерните оръжия, „Умният гранатомет“ е първото от тях.


За „умно“ здравеопазване се обявяват все повече лекари по света, твърди Елена Панова и обяснява как персонализираната медицина навлиза в практиката, как ще има „Различно лекарство за всеки“ и няма да ни лекуват, сякаш сме конфекция. Така вече практикува един от водещите онколози в света – Карлос Калдас, който в интервю за „Обекти“ пред Ивайло Харалампиев дава надежда: „Магически куршум удължава живота на болни от рак с десет години.“


С напредъка на медицината в не много далечно бъдеще човекът ще живее до 140 години. Как ще понесе това планетата ни? „Земята може да изхрани 49 млрд. души“, казва в интервю пред Дарина Младенова известният германски демограф проф. Хервиг Бирг. Място има – всички жители на планетата могат да се съберат на остров Майорка, изчислява ученият.


Своя рубрика в списанието открива психологът д-р Маргарита Бакрачева с темата „Никой не ме обича. Защо?“. Преподавателят за „Заедно в час“ Даниела Тодорова дава много ценни съвети за модерния изпит в „Изкуството да решаваш тест“, а Драгомира Иванова обяснява „Защо ни става лошо с 3D очила“.


„Не вярвам на анонимни каузи“, твърди Елена Кодинова, Григор Николов тръгва по стъпките на „Българския последовател на библейския Икар“, а Оля Стоянова ще ви заведе в „Горната, Средната и Долната земя на Кунино“.


Чухте ли как Земята бучи и стене през последните месеци? Защо, какво й се случва, може да прочетете в новия брой.


Предлагаме ви един почти непознат маршрут за разходка: „Над Панчаревското езеро“. Обзалагаме се, че не го знаете. И още няколко заглавия: „Криониката – билет за безсмъртие или капан за наивници?“, „Вълшебният кристал на викингите“, „Игри: Rayman Origins“, „Как да подкараме стари DOS игри под Windows 7“.


В няколко броя ще ви запознаем и с игрите уж за големи, които са задължителни за всяко дете. С тях то ще учи като на шега – всъщност като в Техномеджикленд!

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация