Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 35, май 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

Петият елемент


 

Футбол в „Обекти”. Малко неочаквано. Но погледът е обратен – от стадиона нагоре. Към дванадесетия играч – или петия елемент, който превръща трибуните във вече високотехнологично 3D зрелище. Как се прави хореографията на агитките? И къде още се крие технологията – в топката, под тревата, на тв екрана – ще прочетете в новия брой на „Обекти”.


Петият елемент е в центъра и на „Четирите елемента” – завършилия тазгодишен фотоконкурс. За хората зад кадрите ви разказваме там, ще се срещнете и очи в очи с най-хубавите снимки!


В пенсия - на 110 години? Избираме гадже с ДНК тест? Звучи прекалено фантастично. А може би не?

Но с голяма вероятност денят, в който по никакъв начин няма да можем да останем анонимни, наближава. Камери дебнат отвсякъде. Има ли спасение?


„Защо аз помня, ти не”, „Кой цвят си ти?”, „Вярата в Бог удължава живота” допълват този пети елемент, човека. А той не спира да изненадва – ето, създал е автомобил, който се сгъва, ще добива суровини от астероиди и е изрисувал една омагьосваща подземна Сикстинска капела. И вече започва да очаква следващата ледникова епоха, както убеждава метеорологът Ивайло Славов.


Не е лошо и да се позабавлява с игра като Diablo III или с мистериозната съдба на 400 дървета, които правят рязък завой по пътя си към небето.


Или да обърне поглед назад и да разкаже приказка на 5 милиона години. Като палеоботаника от БАН Борис Ценов, който стана новото лице на науката и спечели наградата на сп. „Обекти“ в „Лаборатория за слава FameLab” 2012.


И още много пети елементи има в новия брой. Те очакват с нетърпение срещата с вас.

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация