Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 36, юни 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

 

 

Огледала

 

Какво знае и какво помни бебето, когато се роди? Оказва се, много повече, отколкото предполагаме. През деветте месеца в утробата в него като в огледало се оглежда животът на мама. То чува, усеща, преживява много от това, което й се случва. Дори може да учи. Можем още преди раждането да направим от него бъдещ оптимист, твърди д-р Диана Димитрова. Как? Как да възпитаме това мъниче още преди да е дошло на белия свят? Прочетете в „Спомени от утробата“ в новия брой на „Обекти“.


Нови неща - като от огледало – започват да се раждат и на съвсем друго място. От 3D принтерите излиза точно копие на това, което сте нарисували на компютърния екран. Обувки, чаша, части за хладилник и самолет, дори лекарства! Всеки може да ги направи сам. Идва ли краят на масовото производство с триизмерните принтери, чиято цена вече падна до 500 долара? Научете какво можем да си произведем и как от страниците на новия брой.


А къде е най-голямото огледало в света? Ще се изумите – ако досега не сте се разхождали върху облаци, сега вече ще знаете къде и как.


В някаква степен и домашният любимец  е огледален образ на стопанина си. Как да му осигурим максимално дълъг живот“ „Кучето сладко яде, но кокали – не“, твърди един от най-обичаните ветеринарни лекари д-р Мила Бобадова и дава много – някои доста изненадващи - съвети.

Ето още няколко заглавия: „На кино в стара София“ – последната част от спомените на Крикор Асланян, „Ток от мускули“ или как освен да топите килограми, с фитнес уредите да произвеждате електричество, „Крайбрежният ловец“ – най-новият кораб в американската армия, „Личи ли характерът по лицето?“.


В специално интервю за „Обекти“ Виталий Камлюк, главен експерт в руската антивирусна лаборатория Kaspersky Lab, заявява: В България нямате опасния вирус Flame. Засега. Но човечеството като цяло губи битката с кибероръжията, твърди изненадващо Камлюк.

Какво ще видим на небето през следващите 30 дни и някои неизвестни факти за Космоса, които няма да срещнете в учебниците, ще научите от новия брой.


Предлагаме ви първата част от специална поредица за най-добрите университети по всяка специалност в света.


За отдих ще отидем заедно на разходка по Врачанската екопътека и ще ви представим алтернативни игри за деца и родители – някои от тях с SMS-и – но не комерсиалните, а интересни и креативни.

И като стана дума за комерсиалното – ако все още някой смята, че числата са огледален образ на живота, нека се запознае с фините методи, с които много институции ни поднасят различна от реалната реалност. В „Манипулации със статистиката“ проф. Николай Витанов от БАН ще ви въоръжи с няколко антивирусни програми срещу лъжливите данни.


А как ние бихме могли да гледаме действителността, ни разкрива по особен начин Яница Христова в разказа си „Всички нюанси на розовото“.

 

Животът може да е розов. Не само в огледалото.

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация