Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 37, юли 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

За вечния живот


Какво е вечен живот? Да те замразят след смъртта, за да се съживиш след 200-300-500 години, когато медицината и технологията ще са много напреднали? Да, това твърди в специално интервю за „Обекти" Данила Медведев, оглавяващ първата компания за крионика извън САЩ - „КриоРус". Колко души са замразени в света, какви са тези хора и как се случва това, може да прочетете в новия брой на „Обекти".


Някои хора се пренасят в своята вечност и днес, всеки ден. В темата на броя - „Медитацията и ферарито" може да прочетете прекрасния текст на Михаела Петрова какво е хилядолетната източна практика за модерния човек - панацея, дрога или нещо като сутрешен душ. В специално интервю харвардският проф. Ричард Дейвидсън, един от най-добрите познавачи на медитирането в света, обяснява какво се случва с мозъка и тялото, разказва за изследванията на тибетски монаси и предупреждава за кои хора медитацията е вредна. А каква е връзката с ферарито? Малко неочаквана, но разберете сами.

 

Вечността свързваме, разбира се, със Слънцето. И е време да го реабилитираме! Стига сме се крили от него, стига са ни плашили с него, да излезем отново под лъчите му без предпазни кремове, да престанем да живеем като пещерни човеци, защото то ще ни спаси от много болести, призовава известният физик Боб Бърман. Запознайте се с аргументите му в „Новата мания по витамин D".


В контекста на вечността остаряването е нещо относително. „Facebook остарява", ще го заменят съвсем нови и по-полезни за нас неща, твърди доста неочаквано Владимир Тодоров. Защо идва краят на социалната мрежа, може да прочетете в новия брой. А може би не сте съгласни? Тогава се включете в играта на „Обекти" и спечелете награда! Как, ще научите от стр. 37.


„Лукс на две колела", „Microsoft влезе в таблетната война", „Загадъчната тихоокеанска Венеция", „Как да си направим сами биоразградима пластмаса" са други заглавия от новия брой.

 

За доброволчеството и кои са хората, които му се отдават, защо го правят и каква е разликата между България и света, разказва в „Ела, зарази ме" Елица Николова. Начо Стригулев пък обръща поглед към небето и представя три български отбора, които пращат балони с легонавти и смартфони в уникално космическо състезание.


И отново се докосваме до вечните представи и мечти на човека - по съвсем различен
начин, с „Най-съвършеният пратеник на Земята каца на Марс", "Самотния Джордж" и
научнофантастичния разказ „Жената-котка".

 

Ела, прочети ме!

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация