Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Обекти

брой 39, септември 2012

цена: 2.40лв. (печатно издание - 2.95лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 2 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Щастливи сме!


За какво, ако не за щастие, жадува човек? В този брой ви разказваме за щастливи хора и за много начини и причини да бъдем щастливи.

 

С танц и измислени спомени американският психотерапевт Алберт Песо прави щастливи хиляди хора. „Способни сме да се радваме на живота и в един несъвършен свят, погрешно е да седим и да чакаме идеалните обстоятелства", казва той в специално интервю за „Обекти".

 

Щастливи сме, твърди Мартина Атанасова и описва точно своето младо пътуващо поколение, което вярва най-вече в себе си, а не в идеологии и митове.

 

В „Жив на квадрат" щастливците са много - една трета от населението на света! Тези, които търсят адреналина в екстремните спортове и са ненаситни. Няколко ентусиасти от екипа на „Обекти" разказват за преживяванията си във въздуха, под земята и във водата, хавайският екстремен фотограф Си Джей Кейл споделя в интервю как е снимал вулканична лава, изливаща се в морето, а психологът Пламен Димитров обяснява защо правим всичко това. Въодушевяващо!

 

Три балона направиха щастливи много момичета и момчета, заели се за пръв път със задачата да осъществят космически проект. Как само се радваха, когато всичко завърши успешно! И какви фантастични снимки на страната направиха от 30 км височина - за радост на още повече хора!
Потайностите на София и как е възникнала като град - или какво разкриват новите й старини, открити при строежа на метрото, също ощастливиха археолози, историци и случайни минувачи. А какво да кажем за плочката от Градешница, смятана за най-старото писмо на Земята? Прочетете само какво казват експертите!

 

Новите болници, за които ви разказваме, пък са надеждата за миговете, в които губим кураж - за да го придобием отново.

 

Радват и автомобилите, които най-после започват да влизат в Мрежата и с които ще можем да общуваме като с телефона и компютъра; стриймърите, които превръщат стария ни телевизор в нов и модерен; и, разбира се, тенджерата за бавно готвене - не само любовта, но често и щастието минава през корема
Как да не сме щастливи, че българският Дельо хайдутин продължава полета си и извън Слънчевата система? Как да не останем очаровани от пътешествието до центъра на България и от нещо съвсем различно - нежната и красива персийска котка, за която Владимир Йонев разказва смайващи персийски приказки?

 

Щастието е и в откривателството - проф. Ованес Мекенян ни разкрива метода си за тестване за токсичност на козметика и прах за пране - много по-бърз и евтин от опитите с животни!
„Седем държави играчки", „Guild Wars 2 - едно омагьосващо онлайн приключение", „Георги Стойчев - артистичният химик", научнофантастичният разказ от Сибин Майналовски „10 мг внимание" - това са още заглавия, носещи и търсещи щастие. А накрая ви предлагаме и малко късмет - спечелете новата модерна настолна игра „Крале и Владетели на Катан" с „Обекти"!

 

Всеки има шанс да е щастлив!

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация