Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Приносът на милионерите

брой 1, януари 2019

цена: 9.60лв. (печатно издание - 20.00лв.)

1
1

поръчване

 

Платете с 8 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

УСПЕШНИТЕ НАЦИИ ИМАТ ВДЪХНОВЯВАЩИ ПРИМЕРИ

 

ТРЯБВА ДА ОБСЪЖДАМЕ ОТКРИТО ПОСТИЖЕНИЯТА, ДА РАЗГОВАРЯМЕ С ПОБЕДИТЕЛИТЕ, ДА СЕ ПОУЧИМ ОТ ИСТОРИИТЕ ИМ, ДА ОПОЗНАЕМ ЛИЧНОСТИТЕ, КОИТО ДОПРИНАСЯТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ НА СТРАНАТА НИ

 

Не класация, а списък на 50 от най-богатите българи представя "Мениджър" в това ново и много специално свое издание - "Приносът на милионерите. Българският топ 50". Публикуваме по азбучен ред имената на едни от най-успешните предприемачи. Те имат инвестиции в различни сфери - производство, добивна, химическа, преработваща, хранително-вкусова индустрия, финанси, строителство, горива, услуги, търговия, хазарт, възобновяеми източници, медия и реклама, туризъм, здраве и други. Развиват бизнеса си в страната и е съвсем нормално обществото да иска да знае повече за тях.


Богатите хора си поставят дръзки цели, поемат рискове и са готови да грешат. Четат постоянно, за да са информирани и да се самоусъвършенстват. Готови са да жертват краткосрочните си потребности, за да постигнат дългосрочно целите си. Работят с ниво на съзнание, където често се предизвикват и излизат от зоната на комфорт, имат висока адаптивност и култивират убеждението, че успехът идва с предизвикателства и противоречия, за които трябва да си готов. Изграждат бюджети и се придържат към планове. Повечето богати хора са много активни в своята филантропска работа, обичат да дават и помагат, без това задължително да бъде обществено известно.


Ние сме убедени, че колкото повече заможни хора има в България, толкова по-образована, самостоятелна и перспективна ще е тя. Именно инвеститорите задвижват икономиката, а икономическият растеж дава възможност на страната да избяга от бедността. Собствениците на капитали се явяват вложители в икономиката. Именно те чрез инвестициите си и разкриването на повече работни места допринасят за увеличението на БВП на глава от населението. По-високата производителност насърчава по-бързия икономически растеж и по-бързият растеж позволява на нацията да избяга от бедността. Избягването от бедността изисква увеличаване на количеството продукция (на човек), което икономиката произвежда. Това е ключът за нарастване на доходите. Разбира се, институциите имат съществено значение за определяне на правилата и спомагане да се посочи икономическият стимул за производство и иновации.


Кои са факторите, които са характерни за едно общество, създаващо благосъстояние?
Извън законността и реда, липсата на корупция в институциите, ниското ниво на бюрокрация, високообразованата, мобилна и гъвкава работна сила с техническа подготовка, висококачествена инфраструктура и добри телекомуникации, справедлива и прозрачна конкурентност на пазара и добра данъчна политика съществува още един ключов фактор - богатството на обществото.


То започва от националния манталитет, в който са заложени редица културни фактори, като уважение към другите за това, което са постигнали, като признание на чуждите успехи и тяхното обществено комуникиране, като насърчаване към успех и вдъхновение чрез примери. Какво по-хубаво от това да може ясно и свободно да се представят и обсъждат постигнатите резултати от заможни инвеститори, които помагат да се формира градивно отношение и поведение към тях. Ето това трябва да променим в обществото си, за да изградим нашата философия на успеха. Трябва да обсъждаме открито постиженията, да разговаряме с победителите, да се поучим от историите им, да опознаем личностите, които допринасят за икономическия растеж на страната ни. Затова издаваме "Приносът на милионерите. Българският топ 50".


Списъкът с най-богатите българи е създаден по методика на PricewaterhouseCoopers. В него първоначално имаше 100 най-богати българи.
50 не възразиха имената им да бъдат публикувани, 44 одобриха представянето на бизнеса им, което подготвихме, 14 дадоха и интервюта. 21 твърдо отказаха имената им да бъдат публикувани, 29 не върнаха отговор.
Тази статистика - приели, отказали и непотвърдили, още веднъж ни убеждава колко много смисъл има в това наше списание.


Смятаме, че най-успешните хора в страната имат какво да кажат.


Капиталът е голяма отговорност, а начинът му на създаване и увеличаване - много важен пример.


Успешните нации имат вдъхновяващи примери.

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация