Списания

Книги

Реклама

Електронен бюлетин

Регистрирайте се, за да бъдете винаги информирани за новите ни предложения и специални оферти{

абонамент

отписване

} Нерегулярно може да ви изпращаме специални оферти от наши традиционни партньори.

Реклама

Мениджър

брой 254, декември 2019

цена: 3.60лв. (печатно издание - 7.00лв.)

цена на годишен абонамент: 66.00 лв.

1
1

поръчване

 

Платете с 3 sms-а по 1.20 лв., за да получите достъп до дигиталното издание.

Ще направим всичко

 

Докато в петък вечер с колегите от дизайнерския отдел изпращахме файловете за печат, се зачетохме отново в един текст от последните страници, който започва така: „Ще направим всичко, за да гледаме залез в лятна вечер на плажа“. Проява на лош вкус ще е да споделим моментната реакция.

 

Материалът е част от новия съвместен проект на „Мениджър“ с The New York Times “Повратни точки” и няма как да не го забележите, защото е в необичайна за бизнес списание колекция от есета, посветени на красотата. Да бъдем честни обаче - трябва ви доста (аналогово) свободно време, за да се посветите на тези едва три страници, обърнати не към стратегиите зад фасадите на високите корпоративни сгради, а към възторга, който все някога пак ще изпитаме пред разнасящите се нюанси по хоризонта.

Защото по-голямата част от съдържанието ще ви води към основното послание на 2020 г.: че работата на бизнеса вече не е само работа.

 

Работата на бизнеса днес е обществото, както казва Дов Сийдман, изпълнителен директор на LRN, в един друг текст, посветен на отговорността на компаниите да „преведат“ възможностите на изкуствения интелект на човешки език.

 

От бизнеса се очаква не просто да се справи със скептицизма на хората към следващата нова технология, а да я въведе с мисъл за преквалификацията им и превръщането й в суперсила в живота им.

 

Да подкрепя следващите предприемачи, участвайки в образоването на технологично грамотно поколение, запазвайки фокуса върху хуманитарните науки и морала.

Да се заеме с осъществяването на най-добрите социални и екологични сценарии на фона на нарастващото недоверие към политическото лидерство в цял свят.

Да разпространи благоденствие сред повече общности и повече хора, чиито стремежи отдавна надхвърлят собственото им оцеляване.

 

От нас зависи дали ще приемем това като натиск, или кауза. И в двата случая ще направим всичко, за да си свършим работата добре.

 

Пожелаваме ви още повече смелост през 2020 г.

 

Елица Николова

главен редактор

 

Коментари

още броеве от архиваПредходни броеве

За да платите с SMS е нехобходимо да сте
регистриран потребител

Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате.

 

Регистрация